Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Cum sa ne imbunatatim imunitatea?

Ideea de a va intari imunitatea este atragatoare, dar capacitatea de a face acest lucru s-a dovedit evaziva din mai multe motive. Sistemul imunitar este exact asta – un sistem, nu o singura entitate. Pentru a functiona bine, este nevoie de echilibru si armonie. Exista inca multe lucruri pe care cercetatorii nu le stiu despre complexitatea si interconexiunea raspunsului imun. Deocamdata, nu exista legaturi directe dovedite stiintific intre stilul de viata si functia imunitara imbunatatita.

Dar asta nu inseamna ca efectele stilului de viata asupra sistemului imunitar nu sunt interesante si nu ar trebui studiate. Cercetatorii exploreaza efectele dietei, exercitiilor fizice, varstei, stresului psihologic si alti factori asupra raspunsului imun, atat la animale, cat si la oameni. Intre timp, strategiile generale de viata sanatoasa au sens, deoarece probabil ajuta la functionarea imunitatii si vin cu alte beneficii dovedite pentru sanatate. Detalii mai multe pe site-ul nutriplantmed.ro in categoria produselor naturiste pentru imunitate!

Prima linie de aparare este sa alegem un stil de viata sanatos. Respectarea regulilor generale de sanatate este cel mai bun pas pe care il puteti face pentru a va mentine in mod natural sistemul imunitar sa functioneze corect. Fiecare parte a corpului, inclusiv sistemul imunitar, functioneaza mai bine atunci cand este protejat de atacurile mediului si este sustinut de strategii de viata sanatoasa, cum ar fi acestea:

-Nu fumati;

-Adoptati o dieta bogata in fructe si legume;

-Faceti sport regulat;

-Mentineti o greutate sanatoasa;

-Daca beti alcool, beti doar cu moderatie;

-Dormiti suficient;

-Luati masuri pentru a evita infectia, cum ar fi spalarea frecventa a mainilor si gatirea temeinica a carnii;

-Incercati sa minimizati stresul.

Fiti la curent cu toate vaccinurile recomandate. Vaccinurile va pregatesc sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor inainte ca acestea sa se instaleze in corp.

Multe produse de pe rafturile magazinelor pretind ca intaresc sau sustin imunitatea. Dar conceptul de crestere a imunitatii are de fapt putin sens din punct de vedere stiintific. De fapt, cresterea numarului de celule din corpul dvs. – celule imunitare sau altele – nu inseamna neaparat un lucru bun. De exemplu, sportivii care se angajeaza in „dopajul sangelui” – pompand sange in sistemele lor pentru a-si creste numarul de celule sanguine si a-si imbunatati performanta – risca sa sufere un accident vascular cerebral.

Incercarea de a intari celulele sistemului imunitar este deosebit de complicata, deoarece exista atat de multe tipuri diferite de celule in sistemul imunitar care raspund la atat de multi microbi diferiti in atat de multe moduri. Ce celule ar trebui sa dezvoltam si in ce numar? Pana acum, oamenii de stiinta nu stiu raspunsul. Ceea ce se stie este ca organismul genereaza continuu celule imunitare. Cu siguranta, produce mult mai multe limfocite decat poate folosi

Exercitiile fizice regulate reprezinta unul dintre pilonii unei vieti sanatoase. Imbunatateste sanatatea cardiovasculara, scade tensiunea arteriala, ajuta la controlul greutatii corporale si protejeaza impotriva unei varietati de boli. De asemenea, magazinul nutriplantmed.ro ofera o selectie de produse naturiste care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar!

Lasă un răspuns