Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Sfaturi pentru alegerea verighetelor

Primul sfat este sa alegeti verighetele impreuna, deoarece este o decizie care va afecteaza pe amandoi si pentru asta trebuie sa aveti rabdare, sa va relaxati si sa va organizati. Sa vedem lucrurile de luat in considerare atunci cand alegem verighetele.

Stabiliti un buget

Dupa cum stiti deja, stabilirea unui buget este un pas cheie in orice decizie legata de nunta. In cazul verighetelor, costul va fi legat de materialul ales, principalul aspect care creste sau scade pretul. Pe langa materialele care pot fi mai mult sau mai putin pretioase, bugetul poate varia si in functie de pietrele pretioase care ar putea impodobi verighetele precum diamantele, cele mai solicitate pietre pretioase in intreaga lume. In plus, trebuie luat in considerare si modelul verighetei, deoarece exista diferite forme, finisaje si stiluri care pot afecta in continuare pretul.

Nu amanati decizia pana in ultimul moment

Cu siguranta, in organizarea nuntii, veti fi acordat prioritate unor aspecte mai importante, precum locatia, cateringul sau rochia de mireasa, dar nu uitati ca verighetele, chiar daca nu au nevoie de mult timp pentru a fi alese. Pentru a va face o idee, unii bijutieri pot lucra chiar si o luna si jumatate pentru a produce modelul pe care l-ati ales. Pentru asta, va recomandam sa va alegeti verighetele cu cel putin trei luni inainte de ziua cea mare.

Material si dimensiune

Materialul este primul lucru pe care sa-l alegem. Cel mai folosit este de obicei aurul galben, alb sau roz, de 14, 18 sau 24 de karate  , in functie de buget. Cu toate acestea, este bine de stiut ca puritatea aurului nu este intotdeauna un avantaj. Cu cat este mai mare karatul, cu atat inelul va fi mai ductil si, in consecinta, cu atat este mai probabil sa sufere zgarieturi si deformari. Pentru cei care nu iubesc foarte mult aurul sau care nu isi permit acest material pretios, argintul este o optiune buna, la un cost cu siguranta mai accesibil.

Dimensiunea verighetei este importanta, deoarece trebuie sa se potriveasca perfect pe deget si sa nu fie prea stransa, deoarece este incomoda la purtare, si nici prea larga, deoarece este inestetica si usor de pierdut. Pentru a avea dimensiunea potrivita, verigheta ar trebui sa se invarta cu usurinta in jurul degetului.

Stil si model

Din nou, stilul este esential pentru a determina ce model preferati. Verighetele ar trebui sa fie un element care vorbeste despre voi doi, ca oameni independenti, dar si ca un cuplu, asa ca alegeti un model care sa fie pe placul amandurora.

Lasă un răspuns