Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Cum se aplica corect vopseaua de par

Tehnica de aplicare a vopselelor de par nu pare nicicum complicata nici atunci cand procesul este facut acasa. Insa, in lipsa indrumarii unui profesionist sau a unei sedinte executate cu simt de raspundere in cazul unui salon de infrumusetare, exista o serie de secrete pe care orice utilizator ar trebui sa le cunoasca. Vei fi tentata sa profiti de aceste reduceri la vopsea de par, mai ales ca in oferta sunt prezente branduri populare pe care nu le poti lua la preturi atat de mici pe parcursul anului, in mod obisnuit. Black Friday la vopsea de par vine cu oferte foarte bune, perfecte sa profiti de ele, iar rezultatul aplicarii te va multumi pe deplin daca vei alege si vei aplica vopseaua corespunzator.

  • Cum alegi vopseaua de par

Fiecare vopsea de par este disponibila intr-o varietate foarte larga de nuante carora le sunt atribuite o serie de indicatori numerici prezenti pe ambalajul acestora. Indicatorii sau numerele principale, dinaintea punctului, reflecta baza de colorare utilizata si intensitatea culorii, in timp ce numerele de dupa punct fac referire la intensitatea si baza de deschidere, iar numarul trei tipul de pigment. De exemplu, numărul 6.13 indica o nuanta de blond inchis cu putin pigment gri utilizat pentru neutralizare si mai mult pigment aramiu pentru un ton cald.

Alege intotdeauna o culoare in contrast cu baza pe care o ai, folosind drept indicator primul numar prezent pe vopsea, dar si de celelalte, pentru a stabili ce pigmenti sunt necesari ca sa neutralizezi o serie de culori nedorite sau ca sa obtii reflexele dorite.

Daca optezi pentru vopsele profesionale unde alegerea activatorului iti apartine, opteaza pentru un oxidant de maxim 6% pentru un par cu fir gros sau cat mai resistent si un oxidant de 3% pentru parul procesat care are nevoie de doar un plus de culoare. Daca ai fire albe, ar trebui sa optezi pentru vopsea cu amoniac, singura capabila pentru acoperirea acestora.

  • Ce face vopseaua de par

Vopseaua de par contribuie la depunerea pigmentilor in firul de par. Asadar, ea nu inlocuieste decolorantului. In cele din urma, aplicarea constanta a vopselelor de diferite nuante pe parul vopsit in prealabil, poate duce la aparitia unor tente nedorite, motiv pentru care paletarul de culoare este cu caracter informativ si face referire la aplicarea pe parul decolorat.

  • Cum aplici CORECT vopseaua pe par

Daca parul tau a fost proaspat decolorat, inainte de aplicarea vopselei ar trebui sa faci o repigmentare prin intermediul unui toner in contrast, menit sa restabileasca pigmentii lipsa din firul de par, dar si sa neutralizeze si sa formeze o baza perfecta pentru aplicarea vopselei. Acelasi lucru trebuie realizat si atunci cand, de exemplu, doresti sa faci trecerea de la o culoare deschisa, la una inchisa. Almiteri, rezultatul vopselei nu va prinde sau se va duce dupa doar cateva spalari, chiar si daca folosesti o vopsea permamenta.

Aplica vopseaua permanenta intotdeauna pe parul uscat si curat, de preferat la minim 2 zile de la ultima spalare. Lasa vopseaua sa actioneze 30-45 minute, clatind parul si samponandu-l precum in mod obisnuit. Ulterior poti folosi sampoane sau masti colorante pentru mentinerea de durata a

Lasă un răspuns