Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Diverse
  • SecureFuture 2023 organizat de ELKO Romania – tendințe, provocări, oportunități pentru parteneri

SecureFuture 2023 organizat de ELKO Romania – tendințe, provocări, oportunități pentru parteneri

București, 6 April 2023 – ELKO Romania, membră a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, a organizat joi, 30 martie, la Point HUB în București, evenimentul SecureFuture 2023. ELKO, alături de partenerii săi: Axis Communications, BriefCam, Eaton, HP România și Milestone Systems, a adus în atenția participanților ultimele tendințe și provocări cu care se confruntă piața IT și tehnologia de securitate.

Principalele tendințe aduse în discuție în cadrul evenimentului SecureFuture 2023:

  • Conexiunea universală– toate echipamentele vor fi conectate prin modalități diferite, din diferite medii, pentru o utilitate mai mare a sistemelor
  • Securitatea cibernetică, definită prin structuri stricte
  • Autentificarea necesară pentru evidențele video
  • Inteligența artificială, abordare și acceptare generală
  • 5G– direcții de implementare și optimizare
  • Sustenabilitatea– mai mult decât o tendință, este o nouă constantă

Organizarea de evenimente care aduc împreună partenerii din lanțul de distribuție este unul dintre lucrurile pe care le facem în mod constant. Ne place foarte mult să dezvoltăm împreună cu partenerii noștri proiecte de tehnologie care să schimbe în bine lumea în care trăim. Și nu întâmplător avem în vedere astăzi toate aceste trenduri care devin constante pentru un viitor digital, sustenabil și pregătit pentru toate provocările și amenințările legate de securitatea cibernetică.” a spus, în deschiderea evenimentului, Lavinia Ioana, Solutions Manager ELKO Romania.

Reprezentanții Axis România au prezentat importanța pe care o dă compania relației cu partenerii săi, modul de lucru pe categorii de parteneriat și valorile principale pe care le susține Axis Communications. Prin programul de parteneriat Axis (Axis CPP), clienții pot accesa un întreg ecosistem de experiență comună la scară globală și pot defini noi oportunități de piață. Astfel, membrii programului de parteneriat Axis își pot crește și extinde afacerea și pot oferi un suport mai bun clienților.

În ultimii ani, aplicarea tot mai răspândită a inteligenței artificiale și a învățării automate s-a concentrat asupra oportunității analizei avansate. În viitor, interesul se va muta de la analizele în sine către informațiile acționabile pe care le oferă în cazuri specifice de utilizare. Va fi mai puțin despre a vă spune că ceva nu este în regulă, și mai mult despre a vă ajuta să decideți ce acțiune să faceți.” a spus Andrei-Bogdan Gavril, Eastern Europe Ragional Training și A&E Lead la Axis Communications.

Impact pe termen lung pe tot ciclul de viață al produselor

Marius Potorac – Roman, Key Account Manager Axis Communications, a trecut în revistă tehnologiile prin care se diferențiază Axis. De asemenea, a vorbit despre sustenabilitate ca strategie pe termen lung ce influențează produsele și soluțiile Axis, ghidează conduita companiei în afaceri și relațiile acesteia cu furnizorii, partenerii, clienții și societatea în general. Axis a devenit semnatar al UN Global Compact în 2007 și își bazează activitatea de sustenabilitate pe cele zece principii ale acestei inițiative globale.

Nikolay M., Regional Sales Manager Eastern Europe & Turkey la BriefCam, a menționat angajamentul Briefcam de a împuternici oamenii, companiile și comunitățile să realizeze valoarea conținutului lor video prin soluții inovatoare alimentate de tehnologii avansate. „Ultima versiune BriefCAM nu numai că lansează inovația noastră Custom ClassifID, care se află în așteptare de brevet, ci are în vedere puterea de a defini și antrena clasificatoare la îndemâna utilizatorului. De asemenea, aduce optimizări semnificative ale infrastructurii platformei, performanței în timp real și preciziei, precum și noi caracteristici pentru îmbunătățirea utilizării de zi cu zi.” a menționat Nikolay Mitev.

Fiecare achiziție de PC-uri este o decizie legată de securitate.” a spus în cadrul SecureFuture 2023 Andrei Partenie, BPS Category Manager la HP Romania.
Atacurile cibernetice sunt într-o continuă evoluție, înregistrând o creștere de 232% din 2019 până în 2021 în ceea ce privește atacurile de tip ransomware. Pierderile înregistrate atât de companii private, cât și de sectorul public, sunt de ordinul miliardelor de dolari. Întrebarile sunt simple: Ești securizat împotriva atacurilor încă necunoscute? Ai posibilitatea să identifici un posibil atac pe toate nivelele de producție (rețea, bios, sistem de operare)? Nu în ultimul rând, cât te costă recuparerea tuturor PC-urilor din flotă?

HPWolfSecurity răspunde la toate cele trei întrebări de mai sus, îmbinând caracteristici de tip software și hardware, care securizează echipamentul la nivel de rețea, bios, sistem de operare și de asemenea, la nivel de echipament. Ai la dispoziție algoritmi de inteligență artificială pentru machine learning – atacuri cunoscute – și deep learning – protecție pentru atacurile necunoscute, ce nu au numai rolul de a apăra, ci și de a preveni.

Marius Burlacu, Sales Manager Power Quality & IT Channel Eaton, a menționat faptul că peste 3000 de produse Tripp Lite by Eaton au intrat în portofoliu și sunt disponibile prin ELKO în România. Printre noile produse din gama Tripp Lite se numără rack-uri pentru servere, carcase, cabluri și produse de conectivitate, cum ar fi stații de andocare, comutatoare KVM și o selecție de alte periferice și accesorii. De asemenea, Marius Burlacu a evidențiat în cadrul prezentării sale noua generație de infrastructuri inteligente, al căror principal diferențiator îl reprezintă siguranța, atât fizică, a echipamentelor, cât și software, din punct de vedere al securității cibernetice.

Partenerii ELKO răspund activ la riscurile de securitate cibernetică actuală

„Swimming with sharks” a fost titlul prezentării lui Marton Miklos, Channel Business Manager CEE, SEE Projects Milestone Systems, care a vorbit despre noua directivă UE, NIS-2, prin care UE cere organizațiilor să ia măsuri adecvate pentru a-și securiza sistemele și pentru a raporta incidentele de securitate cibernetică. Marton Miklos a menționat totodată contextul în care apare această directivă, provocările și amenințările din domeniul securității cibernetice. Nu în ultimul rând, el a arătat că pentru Milestone securitatea cibernetică este un subiect deosebit de important și a prezentat câteva funcții esențiale din VMS-ul Milestone Systems, cu ajutorul cărora sistemul instalat la clienți este unul securizat.

Evenimentul SecureFuture 2023 a adus în atenția participanților o serie de tendințe, provocări și oportunități pentru 2023. În continuare, specialiștii ELKO Romania vă stau la dispoziție pentru a afla mai multe informații despre soluțiile de securitate, rețelistică și stocare din portofoliul său, precum și detalii despre modul în care acestea răspund provocărilor de securitate cibernetică și principiilor de sustenabilitate pe termen lung.

Despre ELKO Group și ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, reprezentând peste 350 de producători. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 10.000 de retaileri, producători de calculatoare, integratori de sisteme și companii din diferite domenii, în 12 țări din Europa. Cifra de afaceri a ELKO Group în 2021 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.8 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicații, soluții smart building și smart city – precum și electronice de consum. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom. Mai multe informații la: www.elko.ro

Lasă un răspuns