Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

  • Acasă
  • Publicitate
  • Fundația Vodafone România duce Școala verde din viitor în comunitățile CODE Kids din întreaga țară

Fundația Vodafone România duce Școala verde din viitor în comunitățile CODE Kids din întreaga țară

București, 25 august, 2022 –  600 de copii care participă la cluburile de programare CODE Kids organizate în bibliotecile publice din țară sunt, de astăzi, elevi ai programului Școala verde din viitor, în urma parteneriatului dintre Fundația Vodafone România și Fundația Progress.

Programul este gândit pe grupe de vârstă – 6 – 10 ani și 10 – 14 ani -, și își propune ca timp de șapte săptămâni să îi îndrume pe copii să își formeze abilități digitale prin parcurgerea activităților disponibile pe platforma de conținut „Școala din viitor”, participând la cursurile online organizate de Fundația Progress pentru inițierea copiilor în utilizarea aplicației Scratch, la dezbaterile pe teme de ecologie la care vor afla care sunt cele mai mari amenințări la adresa mediului, dar și cum putem găsi soluții pentru ele cu ajutorul tehnologiei.

Dacă cei mai mici dintre cursanți își vor exersa abilitățile, în principal, prin joc și activități de tip „vânătoare de comori”,  cei din grupa de vârstă 10 – 14 ani vor intra într-o competiție pe teme de durabilitate având de ilustrat în aplicația Scratch o soluție pentru o problemă de mediu care îi preocupă. La finalul competițiilor, atât copiii, cât și bibliotecile pe care aceștia le reprezintă vor primi premii cu o valoare totală de 42.500 de lei.

Scoala verde din viitor

„Ne bucurăm să ajungem cu «Școala verde din viitor» la copiii și bibliotecarii din rețeaua Code Kids. Va fi, și pentru noi, și pentru ei, un exercițiu de lucru în echipă și o pledoarie pentru implicarea activă în înțelegerea și rezolvarea problemelor de mediu din comunitățile locale”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

„Suntem entuziasmați să aducem în comunitățile noastre de mici programatori din bibliotecile publice resurse suplimentare prin parteneriatul cu Fundația Vodafone România. Este un exemplu foarte bun de colaborare între entități cu o misiune comună – aceea de a ajuta copiii care au cea mai mare nevoie de informație și de dezvoltarea de competențe, vorbindu-le pe limba lor și făcând lucrurile cât mai plăcute și distractive pentru ei”, a declarat Camelia Crișan, CEO Progress Foundation.

Metodologia care stă la baza programului „Școala din viitor” a fost concepută de Fundația Vodafone Spania în colaborare cu Universitatea din Salamanca, în concordanță cu cele cinci domenii de competență definite în cadrul DigComp.

Code Kids 2

Școala verde din viitor este un parteneriat între Fundația Vodafone România și Fundația Progress, prin intermediul căruia copiii din cluburile CODE Kids accesează resursele educaționale de pe platforma Școala din viitor și sunt angrenați în găsirea unor soluții verzi pentru comunitățile în care trăiesc.

Școala din viitor face parte din programul Skills Upload Jr. – o inițiativă a Fun

Code Kids 4

Fundatia Vodafone Romania este o organizație neguvernamentală r

dațiilor Vodafone din 11 țări, creată pentru a-i încuraja pe educatori și elevi să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.omânească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.168 de programe derulate de 745 de ONG-uri din întreaga țară. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până̆ în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se găsesc pe www.fundatia-vodafone.rohttp://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/  și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundația Progress este o organizație non guvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială. www.progressfoundation.ro.

Lasă un răspuns