True People: Tehnologia reduce timpul de recrutare cu 70%

Data mining, inteligența artificială și social hunting, principalele tehnologii folosite în recrutare

București, 8 decembrie 2022 – Procesele de recrutare devin tot mai complexe, în actualul context al pieței muncii, și apelează la tehnologii avansate, precum data mining, inteligența artificială sau social hunting, care reușesc să reducă cu până la 70% timpul în care companiile își găsesc angajați, potrivit True People, companie specializată în headhunting cu ajutorul tehnologiei.

„De la data mining, la inteligența artificială și social hunting, multe astfel de tehnologii sunt integrate astăzi în procesele de recrutare folosite de True People. Printr-un parteneriat încheiat acum mai bine de un an cu unul dintre cei mai mari jucători globali din domeniu – Catenon, am reușit să răspundem nevoilor din piață cu soluții inovatoare, care eficientizează întregul proces și în același timp răspund mult mai exact nevoilor fiecărei companii când vine vorba de angajații de pe pozițiile de management. Cu know how-ul unei rețele globale de headhunting și procese tehnologice moderne reușim astăzi să reducem cu până la 70% timpul de recrutare. Dacă până nu de mult companiile așteptau chiar și 9 luni pentru a găsi candidatul perfect care să îndeplinească toate cerințele, acum, cu ajutorul tehnologiei, reușim să găsim în 2 luni candidatul ideal”, a declarat Elena Georgescu, fondator și CEO True People.

În contextul carenței accentuate a forței de muncă, dar și a cerințelor tot mai mari din partea companiilor, apetența pentru serviciile de tip headhunting a luat amploare și se simte o creștere de până la 33%, față de anii precedenți. Cele mai multe companii care au apelat la servicii de headhunting au fost din domenii precum IT, media, telecom, retail, FMCG, luxury products și gaming.

Odată cu parteneriatul cu Catenon, True People a reușit să își crească capacitatea de livrare, de până la 70% .

În prezent, procesele True People reușesc să atragă si sa valideze talente cu instrumente de e-sourcing avansate (AI research, data mining, social hunting, etc) , combinate cu cele de calibrare și evaluare psihometrică și mijloace multimedia de profilare și raportare. Astfel, recrutarea devine mult mai eficienta și transparentă și companiile se bucură de un control mult mai mare al întregului proces. În plus, prin parteneriatul cu Catenon, care are operațiuni pe cele cinci continente, dispersia geografică între candidați și evaluatori este eliminată, iar informațiile sunt disponibile în timp util și de oriunde.

„Tehnologia permite o automatizare a unor procese manuale și reprezintă un beneficiu ca timp, mai ales pentru partea de cercetare a pieței sau de raportare și profilare pentru clienți. Dincolo de beneficiul timpului câștigat însă, aceasta ajută într-un domeniu foarte important pentru succesul unei recrutări și anume în a ajunge la cât mai mulți oameni care pot fi candidați finali. Tehnologia de care dispunem reușește să împingă mesaje și anunțurile de recrutare către anumite huburi, comunități specifice unde se găsesc profesioniștii căutați, prin motoare de inteligență artificială pentru generarea de contacte, extracția de date (data mining), modalitatea de gestionare eficientă a acestor date (data scraping) etc”, explică Elena Georgescu.

După pandemie, companiile și-au reluat activ căutarea de angajați, mai ales în domeniile afectate de măsurile impuse pe fondul Covid-19 și au inclus posibilitatea de muncă remote. Actualul context geopolitic nu și-a pus amprenta încă asupra planurilor de dezvoltare ale companiilor, astfel că multe își continuă planurile și vizează creșterea numărului de angajați. Estimările indică o creștere a serviciilor de recrutare, mai ales în zona de headhunting, lucru care va determina tot mai multe companii din industrie să apeleze la tehnologie.

Lasă un răspuns