Inscrie-te la cursul: Cum iti deschizi un magazin online pas cu pas

Vinuri rosii pentru orice ocazie

Vinul rosu este si ramane bautura oficiala in multe tari din lume, deoarece caracteristicile sale recoamnda acest tip de vin cu aproape orice preparat al gastronomiei. La Girboiu, clientii pot achizitiona o multime de sticle de vin rosu, fie Cabernet Sauvignon, Merlot sau Feteasca Neagra la preturi cu adevarat avantajoase pentru toti!

Sticla de vin Livia Cabernet Sauvignon reprezinta alegerea ideala pentru oricine doreste sa ofere invitatilor o bautura fina de la o crama renumita!

Originari din regiunea Bordeaux din Franta, strugurii Cabernet Sauvignon sunt acum cei mai cultivati struguri negri de vin din lume. De la cel mai scump, adica de epoca, pana la cel mai ieftin vin la cutie, strugurii cabernet sauvignon cuprind spectrul de gust si calitate. Strugurii sunt atat de populari datorita cojilor groase si rezistentei vitei de vie. In plus, strugurii pot fi cultivati pe o gama larga de terenuri si tipuri de sol.

Vinul este extrem de sec, aproape deloc dulce, dar cu arome de fructe negre si piper.

Cabernet Sauvignon contine unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura, resveratrolul. Toate vinurile rosii contin resveratrol, dar datorita cojii groase a strugurilor, Cabernet Sauvignon este o sursa excelenta, deoarece poate retine o concentratie si mai mare a acestui nutrient.

Un studiu pe animale arata ca un consum moderat de vin rosu poate ajuta de fapt la cresterea imunitatii si la incetinirea progresiei bolii Alzheimer si a dementei. Acest vin poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de cancer de san si boli cardiovasculare. Cu toate acestea, sunt necesare studii pe oameni efectuate pe scara larga pentru a confirma beneficiile vinului rosu pentru sanatate.

O sticla de Cabernet Sauvignon trebuie lasata sa respire timp de 20 de minute inainte de a fi servita la temperatura camerei. Se asorteaza bine cu urmatoarele:

-Carne rosie;

-Ciuperci;

-Masline.

Vinurile Cabernet Sauvignon beneficiaza de decantare. Contactul cu oxigenul face ca textura si aromele vinului sa fie mai blande pentru gust. Inainte de servire, turnati sticla plina de vin intr-un decantor si lasati-o acolo sa respire. Timpul necesar pentru decantare depinde de vin si de gusturile personale. Avand in vedere corpul complet, Cabernet Sauvignon ar trebui sa se odihneasca in decantor intre 30 si 60 de minute.

Vinurile Cabernet Sauvignon au, de obicei, un gust mai bun intre 16°C si 20°C. Temperaturile mai reci de servire risca sa ascunda aroma. Nu pune sticla in frigider inainte de servire. Nu tine sticla intr-o galeata cu gheata.

Respectati regulile generale de eticheta pentru a bea vin. Tineti paharul de picior, pentru a evita incalzirea vinului cu caldura din mana.

Cabernet Sauvignon se combina bine cu arome puternice. Asortati-l cu o branza tare precum Cheddar sau Gorgonzola, carne de caprioara, tocane de carne, ton la gratar si sosuri tari. Evitati combinarea Cabernet Sauvignon cu alimente usoare si delicate, deoarece va acoperi aroma alimentelor. Cabernet Sauvignon contine aproximativ 80 de calorii la 100 ml. Un pahar de Cabernet Sauvignon are de obicei 150 ml si contine aproximativ 120 de calorii. Deci vinul poate fi ideal pentru cineva care tine la silueta sa, iar doamnele pot alege un vin rose de la Girboiu!

Lasă un răspuns