• Acasă
  • Publicitate
  • Desfășurat sub îndrumarea Societății de Nutriție din România, un studiu arată că 9 din 10 români nu știu care este cantitatea zilnică recomandată de fibre

Desfășurat sub îndrumarea Societății de Nutriție din România, un studiu arată că 9 din 10 români nu știu care este cantitatea zilnică recomandată de fibre

Desfășurat sub îndrumarea Societății de Nutriție din România, un studiu arată că 9 din 10 români nu știu care este cantitatea zilnică recomandată de fibre

 

  • Tulburările tranzitului digestiv sunt întâlnite mai des la femei (60% vs. 40% în cazul bărbaților), relevă cel mai recent studiu realizat de Nestlé Health Science și Kantar TNS, în România.
  • Cele mai afectate sunt persoanele cu vârstele cuprinse între 35 și 65 de ani.
  • Jumătate dintre românii care suferă de probleme ale tranzitului intestinal, manifestă cel puțin 3 tipuri de simptome, iar cel mai întâlnit dintre ele este constipația cronică.

 

Studiul, desfășurat sub îndrumarea Societății de Nutriție din România, arată că 9 din 10 români nu știu care este cantitatea zilnică recomandată de fibre. “Sănătatea depinde de echilibrul dintre alimentație și activitatea fizică” sunt cuvintele lui Hipocrate, iar un element esențial în dieta zilnică este reprezentat de fibre, care contribuie la asigurarea unui tranzit intestinal optim. Specialiștii recomandă 25-35 grame pe zi, principalele surse de fibre fiind fructele, legumele, cerealele integrale. O cantitate insuficientă de fibre poate avea un efect negativ asupra activității intestinale normale, iar consecințele pot fi: constipația, balonarea sau flatulența.

OptiFibre.comunicat de presa

Tocmai de aceea, Nestlé Health Science a lansat în iunie 2018 și în România, OptiFibre®, un aliment natural pentru scopuri medicale speciale care ajută la reglarea tranzitului intestinal. OptiFibre® este compus din gumă guar parțial hidrolizată, 100% fibre solubile obținute din boabe de guar, cu efect prebiotic, care ajută la reglarea tranzitului intestinal în mod natural. Produsul are o adresabilitate generală, putând fi consumat de către copii cu vârsta de peste 3 ani și adulți, inclusiv femei însărcinate sau care alăptează sau persoane care suferă de diabet.

“Consumul unei cantități suficiente de alimente care conțin fibre este important pentru menținerea unei vieți sănătoase și pentru prevenirea anumitor boli. Realitatea ne arată că sănătatea digestivă nu este o prioritate: ne informăm insuficient și acționăm abia atunci când disconfortul este acut, deși calitatea vieții este afectată profund de starea noastră de sănătate. Să nu uităm că, la nivel mondial, circa 30% din populație suferă de constipație, conform unui studiu recent. Așa că ne bucurăm că în iunie sărbătorim 3 ani de când  OptiFibre® este prezent și în România, timp în care s-a dovedit un ajutor de nădejde pentru persoanele cu probleme ale tranzitului intestinal. Vrem să creștem gradul de conștientizare a pericolului reprezentat de afecțiunile digestive și a importanței alimentației echilibrate și a unui stil de viață activ“ declară Anda Stănculescu, Business Development Manager la Nestlé Health Science.

 Printre beneficiile consumului de fibre alimentare, putem aminti: reglarea tranzitului intestinal, reglarea apetitului sau sporirea senzației de sațietate prin asigurarea optimizării tranzitului intestinal. În plus, ajută la controlul greutății corporale și, datorită indicelui glicemic mai scăzut al alimentelor bogate în fibre, acestea ajuta la controlul glicemiei.

Studiul s-a desfășurat în perioada 16 martie – 29 aprilie 2021, pe un eșantion de 600 de respondenți la nivel național, bazat pe tehnici de cercetare atât calitative, cât și cantitative.

 Despre Nestle Health Science

Din 2011 Nestlé Health Science investighează și cercetează cele mai bune soluții pentru bunăstarea oamenilor prin nutriție, promovând terapii nutriționale bazate pe soluții de terapie dietetică sigură.

Despre Organizaţia Mondială de Gastroenterologie

World Gastroenterology Organization (WGO) – Organizaţia Mondială de Gastroenterologie este o federaţie de societăţi naţionale şi asociaţii regionale de gastroenterologie, inființată în 1958. Aceasta reunește peste 50.000 de specialiști din întreaga lume. WGO oferă cursuri independente, accesibile şi de înaltă calitate pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii şi publicul general pentru a conştientiza răspândirea afecţiunilor digestive la nivel global şi tratamentele optime pentru acestea.

Lasă un răspuns