Pentru cine a lansat Apple a saptea generatie de iPod Touch

Apple a lansat a șaptea generație de iPod Touch, dispozitive care imprumuta multe elemente de design de la generația a șasea, lansata în iulie 2015.
Produsul lansat la data de 28 mai 2019 aduce două upgrade-uri gamei iPod, și anume, un nou cip, A10 Fusion și o capacitate de stocare mărită la 256 de GB.
Playerul este disponibil în cinci variante de culori – gri spațial, auriu, argintiu, roz și albastru. Exista si o variantă specială, product Red, care vine, desigur, în roșu aprins.
Gama de culori este preluată de la gama anterioară. Cipul A10 Fusion aduce performanțe îmbunătățite în jocuri, imagini redate mai realist și, pentru prima dată pe iPod, experiențe realiste îmbogățite (Realtime Augmented Reality) și Group FaceTime.

A șaptea generație de iPod Touch folosește cel mai nou sistem de operare mobil de la Apple, iOS 12.3.1, lansat pe 24 mai. Aparatul poate să redea muzică, filme, emisiuni de televiziune, audiobook-uri și podcast-uri, poate sorta biblioteca de melodii, în artiști, albume, videoclipuri, playlisturi, sau genuri muzicale.
Noul iPod Touch seamănă cu un iPhone de generație mai veche, având buton de home. Dimensiunile dispozitivului sunt următoarele: lungime, 123,4mm, lățime 58,6mm, iar grosime 6,1 mm. Acesta cântărește 88 grame, deci este foarte ușor. Ecranul are o diagonală de 4 inch (10,16 cm), cu o rezoluție de 1136 ori 640 de pixeli și o densitate de 326 de pixeli per inch. Contrastul este de 800:1, iar ecranul are o luminozitate de 500 cd/m2.
iPod Touch 7 este echipat un un cip A10 Fusion și un cip de mișcare M10, la fel ca iPhone 7 și iPad-ul din 2018. Sistemul de camere, atât în față, cât și în spate, este identic cu cel din generația anterioară. Fiteza procesorului quad core de 64 bit este de 2,34 GHz. Dispozitivul are o memorie de 2 GB LPDDR 3. Cipul grafic este creat special de Imagination PowerVR, GT7600 Plus, cu 6 core-uri.

Camera principală este de 8 megapixeli, cu sistem autofocus. Lentila are cinci elemente și o apertură f/2.4. Camera din spate e capabilă să înregistreze video la o rezoluție de 1080p, la 30 cadre pe secundă, dar și video la rezoluția de 720p la 120 de cadre pe secundă, pentru slow-motion.
Camera forntală, denumită FaceTime HD, are o rezoluție de 1,2 mega pixeli și poate să filmeze la rezoluția de 720p, la 30 de cadre pe secundă. Lentila are o apertură f/2.2.
Dacă aș face un unboxing – disclosure: nu o să fac, pentru că nu am cel mai nou iPod Touch – am găsi în cutie următoarele: iPod Touch de generația a șaptea, căști EarPods, un cablu de încărare cu USB Lighting, și un ghid rapid de inițiere.

Spre deosebire modelele noi de iPhone, acest dispozitiv are jack pentru căști; încărcarea se face prin cablu de încărcare, deci nu wireless. Poți reda conținut video timp de 8 ore, iar pentu muzică bateria ține 40 de ore, la fel ca și generația anterioară.
iPod Touch are meniu în limba română si de asemenea tastatura poate fi configurată pentru română.
Prețul pentru varianta de 32 de GB este de 199 de dolari, pentru varianta de 128 de GB este de 299 dolari, iar pentru varianta de 256 de GB, prețul este de 399 de dolari.
Un ultim aspect este acela ca iPod touch nu acceptă NFC, asa ca nu veți putea să-l utilizați pentru Apple Pay.

Ca să concluzionăm, iPod Touch a șaptea generație, este un upgrade hardware incremental față de generația a șasea. Singurele diferențe sunt procesorul mai nou și mai puternic, un GPU superior, capacitate de stocare mărită la 256 de GB – acesta fiind iPodul cu cea mai mare capacitate de stocare produs până în prezent, și dublarea mermoriei RAM de la 1 la 2 GB.
Calitatea sunetului nu este cu mult diferita fata de noile modele de iPhone, deci noul model iPod pare fi destinat in special nostalgicilor.

Lasă un răspuns